Bulharský ružový olej môžete zakúpiť tu
Jednou z vecí, pre ktoré je bulharský ružový olej mimoriadne žiadaný sú vlastnosti a účinky olejovitej bulharskej
ruže Rosa Damascena Mill. Ružový olej obsahuje okolo 300 zložiek a časť mikroelementov v ňom ešte stále nie sú
prebádané. Podľa odborníkov ukrývajú nevídané vlastnosti a účinky.
Ružový olej - účinky:
v ružových výrobkoch a produktoch z Rosy Dasmasceny sa vlastnosti ružového oleja a ružovej vody využívajú:
v kozmetike - proti vráskam, stárnutiu, vyhladzovanie vrások, hydratácia, regenerácia zrelej pleti
v medicíne - pri problémoch s obličkami a tráviacim traktom na čistenie pečene, účinkuje proti prechladnutiu.
v potravinárskom priemysle - pudingy, čaje, koláče, balkánske sladkosti, na pitie pri čistení pečene, v jedlách
a nápojoch, zmrzlinách, koláčoch, a iných výrobkoch .
Ružový olej – vlastnosti:
Vonkajší vzhľad: tekutina
Farba: žltá až žlto-zelená
Vôňa: teplá, kvetinová, jemná, so slabými medenými notami, charakteristická pre bulharskú olejovitú ružu.
Bulharský ružový olej je známy po celom svete ako najjemnejší a najkvalitnejší éterický/esenciálny olej, alebo „ ružový attar“.
Hlavné zložky ružového oleja sú: fenylethyl alkohol, citronelol, geraniol a nerol.
Ostatné zložky sú v menších množstvách, no sú veľmi dôležité pre jeho konečnú kvalitu.
Kryštalizuje pri teplote 16-23 oC, preto pred použitím je potrebné fľaštičku s olejčekom
na pár sekúnd zohriať v dlani, nie inak !
Ružový olej skladovanie
Skladovanie ružového oleja: pri teplote 15oC +/- 5oC, bez prístupu svetla.
Pravý a neriedený ružový olej sa pri správnom skladovaní a nakladaní s ním nekazí.